Hulpdiensten groots uitgerukt voor valse melding; man aangehouden

 

Spaarndam – De hulpdiensten zijn zondagmiddag groots uitgerukt na een melding dat een persoon te water was geraakt. Rond kwart voor drie kwam de melding bij de hulpdiensten binnen dat er ter hoogte van het Pontplein iemand te water was geraakt. Ambulance, brandeer, politie en zelfs een traumahelikopter rukten uit om hulp te verlenen.

Bij aankomst van de hulpdiensten werd er niet direct een persoon in of bij het aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de melding vermoedelijk vals was.

De politie trof bij het Pontplein wel een persoon aan waarvan vermoed werd dat hij de melder was. De man werd daarop door agenten aangehouden. Tijdens zijn aanhouding vernielde de man een helm van een motoragent.

De man is overgebracht naar het politiebureau.