Jongens slaan op de vlucht na botsing tegen huis met auto

 

Haarlem – Twee of drie jongens zijn zondagavond op de vlucht geslagen nadat zij met een auto tegen een woning zijn aangereden. Het ongeval vond rond half zeven plaats op de Dillestraat. Buurtbewoners merkte even daarvoor al dat de jongens met een auto op het Salieveld aan het scheuren waren. Niet veel later ging het mis en hoorde de buurtbewoners een dove knal.

De jongens waren door de struiken tegen een woning aangereden. In eerste instantie probeerde de jongens achteruit weg te rijden, maar dat lukte niet. Met veel moeite wisten de jongens vervolgens uit de auto te klimmen en sloegen daarna op de vlucht.

Brandweer en politie kwamen ter plaatse om de situatie veilig te stellen. Agenten zijn nog in de buurt opzoek gegaan naar de jongens, maar deze zijn zover bekend niet aangetroffen. Wel heeft de politie dankzij getuigen een idee om welke jongens het gaat en zal een verder onderzoek instellen.

Tijdens de afhandeling van het ongeval raakte een geparkeerde auto nog beschadigd. Een bergingswagen kwam bij het achteruit rijden in botsing met een personenauto.