Rellen bij strandfeesten in Bloemendaal aan Zee; meerdere aanhoudingen

 

Bloemendaal aan Zee – Bij de strandfeesten in Bloemendaal aan Zee is zondagavond een grote chaos ontstaan. Wegens een te grote drukte werden op last van de politie de strandfeesten eerder beĆ«indigd. De festivalgangers werden daarop gevorderd om het strand te verlaten en naar huis te gaan, maar dat liep uit op een chaos.

Tientallen politieagenten, leden van de Mobiele Eenheid (ME) en de Marechaussee hebben in linie het strand een aantal keer schoongeveegd. Dat leidde regelmatig tot opstootjes doordat mensen de aanwijzingen van politieagenten niet opvolgde.

Een aantal politiehonden liepen ook op het strand rond om diverse keren in te grijpen. Meerdere bezoekers zijn op het strand in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau.

Een politiehelikopter vloog tijdens het incident enkele uren boven het strand om de situatie in de gaten te houden.

Rond 00:45 uur hadden de meeste bezoekers het strand verlaten en keerde de rust langzaam terug op de parkeerplaats.