Treinverkeer Haarlem – Leiden stil door kapot gereden bovenleiding

 

Haarlem – Het treinverkeer tussen Haarlem en Leiden is zaterdagochtend stil komen te liggen. Een vrachtwagen van Spaarnelanden reed rond elf uur de bovenleiding op de spoorwegovergang bij de Westergracht kapot doordat de kraan nog omhoog stond.

Hulpdiensten rukten direct uit om de situatie veilig te stellen. De bovenleiding kwam op straat te liggen. Omstanders lieten weten dat er nog enkele minuten veel vonken en rook vanaf kwamen. Gelukkig werden er geen personen geraakt door de bovenleiding.

De spoorwegovergang is voorlopig nog afgesloten, evenals het treinverkeer tussen Haarlem en Leiden dat voorlopig nog stil zal liggen.

ProRail is onderweg om de boel te inspecteren. Reparatie zal vermoedelijk nog lange tijd in beslag nemen.