Voorbijgangers betrappen inbreker aan de Wagenweg

 

Haarlem – Een inbreker is vrijdagavond door twee jongens betrapt bij een inbraakpoging bij een hoekwoning aan de Wagenweg. Om even voor half twaalf fietste twee jongens langs en hoorde glasgerinkel. Omdat zij het niet vertrouwde keerde zij om, om bij de woning te kijken. Bij de woning aangekomen zagen zij een man staan, volledig in het zwart gekleed en met een bivakmuts op.

Niet veel later ging het alarm van de woning af. Daarop besloot de inbreker om er vandoor te gaan en sprong op zijn scooter. De man scheurde vervolgens weg in de richting van Heemstede.

De jongens hadden ondertussen de politie gebeld die direct in actie kwamen om de inbreker op te sporen. Helaas wist de inbreker te ontkomen.

Politieagenten zijn de woning binnen gegaan om er zeker van te zijn dat er niemand meer binnen was.

Opmerkelijk genoeg vond een klein uur eerder ook al een inbraak plaats in Haarlem-Schalkwijk. Agenten gaven aan dat nu het weer mooi weer wordt, bewoners vaak de ramen open laten staan terwijl zij niet thuis zijn. Inbreker grijpen deze gelegenheid aan om zo makkelijker een woning binnen te komen.

De politie adviseert om de ramen en deuren altijd af te sluiten, ook al verlaat je de woning voor maar korte tijd.