Fietser gewond bij aanrijding met auto in Lijnden

 

Lijnden – Een fietser is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Lijnden. Rond half vier reed de fietser over het fietspad langs de Amsterdamse Baan. Een automobilist kwam vanuit de Brisbanestraat maar zag de fietser op de kruising over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de fietser met een harde klap op het voorruit van de auto terecht kwam.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer op straat eerste hulp verleend. Na de eerste zorg is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Gezien de ernst van de aanrijding is de bestuurder van de auto volgens procedure aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man zal daar een verklaring moeten afleggen.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De kruising was hierdoor enige tijd afgesloten voor al het verkeer.