Hondje vast in dakgoot bij woning in Vijfhuizen

 

Vijfhuizen – Een hondje heeft vrijdagmiddag enige tijd vastgezeten in een dakgoot bij een woning aan het Bolwerk in Vijfhuizen. Het hondje liep op de zolderverdieping rond en kwam daar een open dakraam tegen. Om wat verkoeling te zoeken liep het hondje via het dakraam het schuine dak op, maar belandde vervolgens in de dakgoot. De hond kwam er vanaf daar niet meer uit.

Bewoners schakelde in eerste instantie de dierenambulance in, maar die riepen de hulp van de brandweer in. Ondertussen probeerde de bewoonster het hondje nog naar binnen te krijgen, maar dat lukte niet tot het moment dat de brandweer aan kwam.

Op het moment dat de brandweer de straat in reed, legde de vrouw een dekbed op het schuine dak. Het hondje klom vervolgens via het dekbed omhoog waarna de vrouw het hondje snel kon vastpakken en naar binnen kon halen.