Meisje ernstig gewond bij aanrijding met auto in Haarlem

 

Haarlem – Een meisje is woensdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Om even voor twee uur wilde zij met haar fiets de Westelijke Randweg – N208 oversteken. Een automobilist reed op dat zelfde moment ook over de kruising en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje kwam met een harde klap op het voorruit van de auto terecht.

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben het meisje eerste hulp verleend. De traumahelikopter landde op een naastgelegen sportveld.

Na de eerste hulp op straat is het meisje per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Veel leerlingen van het nabij gelegen Coornhert Lyceum zagen het ongeval gebeuren. Ook het meisje kwam vermoedelijk van deze school vandaan.

De fiets van het meisje kwam door de aanrijding zo’n 15 meter verder te liggen. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De kruising was hierdoor tijdelijk deels afgesloten voor het verkeer.