EOD doet uitgebreid onderzoek in flat met explosieve materialen in Haarlem

 

Haarlem – De De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is woensdagmiddag een uitgebreid onderzoek gestart aan de Edward Jennerstraat in Haarlem. Na een melding heeft de politie dinsdagavond, rond 22.30 uur, in de woning van een 27-jarige Haarlemmer diverse wapens en minute aangetroffen. Nader onderzoek bleek dat er mogelijk ook explosieven aanwezig zouden zijn.

De bewoner van de woning is dinsdagavond aangehouden. In zijn woning werden een aantal vuurwapens en munitie aangetroffen. Deze wapens zijn in beslag genomen. De politie heeft vandaag nader onderzoek in de woning van de verdachte gedaan en daarbij zijn mogelijk explosieve materialen gevonden. De EOD is woensdagmiddag een onderzoek gestart om te beoordelen of het om explosieven gaat en welke maatregelen er nodig zijn. De resultaten daarvan zijn op dit moment nog niet bekend.

De verdachte is vannacht aan het politiebureau beoordeeld door een arts en is daarna opgenomen. Hij blijft verdachte.

De omgeving is uitgebreid afgezet en meerdere woningen zijn ontruimd.

Zie ook: Explosieve materialen tot ontploffing gebracht na vondst in flat