Gewonde bij kop-staartbotsing door overstekend dier

 

Haarlem – Een vrouw is woensdagmiddag gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. Rond kwart over een moest een automobilist op de Oudeweg hard op zijn rem trappen omdat er een kat of hond overstak. Drie auto’s erachter merkte dat te laat op en kwamen met elkaar in botsing. De voorste auto reed na de aanrijding door.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Een van de inzittenden raakte door de aanrijding gewond. Zij is door ambulancebroeders behandeld en voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie vroeg via Twitter uit te kijken naar de doorrijder. Het kenteken van deze auto begon met 24-PL-R.

Door het ongeval raakte het wegdek vervuild. De gemeente is ingeschakeld om het wegdek schoon te maken, alvorens de rijstrook weer werd vrijgegeven. Hierdoor ontstond er een flinke vertraging om vanaf het Spaarne de de Oudeweg op te rijden.