Jongen gewond bij vechtpartij aan de Verspronckweg, automobilist aangehouden

 

Haarlem – Een jongen is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een vechtpartij aan de Verspronckweg. Rond kwart voor een ontstond er een conflict voor de deur van een woning waar een feestje gaande was. Het slachtoffer leek daarbij ernstig gewond te zijn geraakt dat ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam gealarmeerd werd.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend terwijl agenten in de omgeving opzoek zijn gegaan naar de daders. Na de eerste zorg is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De komst van het Mobiel Medisch Team was uiteindelijk niet meer nodig, en ook de daders werden niet meer aangetroffen.

Tijdens de afhandeling van het incident kwam een auto met piepende banden via de rotonde de Verspronckweg oprijden. Agenten gaven de bestuurder van de auto direct een stopteken. De man moest zijn rijbewijs laten zien, maar deze bleek eerder al te zijn ingevorderd. Een blaastest wees ook nog eens uit dat de man te veel alcohol had gedronken.

Politieagenten hebben de man daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar een nadere ademanalyse moet uitwijzen hoeveel alcohol de man exact gedronken had.