Man dreigt met aanslag op pand van woningbouwvereniging

 

Zandvoort – De politie kreeg maandagmiddag rond 14:10 uur een melding binnen van woningbouwvereniging De Key aan de Pasteurstraat. Zij hadden een bedreiging binnen gekregen dat er een aanslag zou worden gepleegd op hun pand.

Hierop zijn de hulpverleningsdiensten ter plaatse gegaan en hebben brandweer en politie het pand ontruimd. In de directe omgeving van het pand werden de naastgelegen panden ontruimd en ongeveer 30 mensen werden tijdelijk elders ondergebracht.

De politie stelde een onderzoek in en deskundigen hebben het pand onderzocht op mogelijke aanwezigheid van explosieven. In het pand bleken geen explosieven aanwezig. Direct na de melding is door de recherche een opsporingsonderzoek gestart om de identiteit te achterhalen van diegene die verantwoordelijk is voor de bedreiging.

Rond 17:00 uur is de omgeving weer vrijgegeven.

Het onderzoek naar de identiteit van de dader duurt voort.