Drie gewonden bij botsing tussen politiewagen en personenauto

 

Haarlem – Een politieauto die met spoed onderweg was naar een melding is dinsdagavond op een personenauto gebotst. Rond kwart voor elf reden de agenten met spoed over de Lange Herenvest toen zij een auto uit de Raamsteeg niet meer konden ontwijken. De bestuurster van deze auto zag de politiewagen vermoedelijk ook te laat waardoor zij de agenten geen voorrang kon geven.

Een flink botsing was het gevolg, waarbij ook twee geparkeerde voertuigen beschadigd raakten. Ambulance, brandweer en politie rukten uit om hulp te verlenen. Na de eerste zorg op straat zijn beide agenten en de bestuurster van de personenauto overgebracht naar het ziekenhuis.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Door het ongeval was de Lange Herenvest in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.