Man ernstig gewond bij aanrijding met bus op Schiphol

 

Schiphol – Een man is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een bus. Om even over vier uur ging het op de Rijkerstreek ter hoogte van de Uiverweg mis bij een bushalte. De man werd daarbij hard geraakt door de bus en kwam enkele meters verder op het asfalt te liggen. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. De traumahelikopter landde op een nabijgelegen grasveld. Na de eerste zorg is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval was de Rijkerstreek tijdelijk in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.