Man ernstig gewond na botsing tegen boom langs Westelijke Randweg – N208

 

Haarlem – Een man is vrijdagavond ernstig gewond geraakt nadat de auto waarin hij zat tegen een boom langs de Westelijke Randweg – N208 is gereden. Het ongeval vond rond kwart voor elf plaats ter hoogte van de schaatsbaan. Volgens getuigen reden twee auto’s met hoge snelheid naast elkaar, toen een van de auto’s van de weg raakte. De auto kwam vervolgens hard in botsing met een boom, waarna de auto gedraaid op de weg tot stilstand kwam.

Ambulance, brandweer en politie rukten uit om hulp te verlenen. Gezien de ernst van de verwondingen kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. De traumahelikopter landde op het grasveld op de hoek bij de Kleverlaan.

Ambulancebroeders hebben de drie inzittenden van de auto eerste hulp verleend. Een van de inzittenden, een passagier op de achterbank, raakte zwaargewond. Hij moest door de brandweer uit de auto geknipt worden. Na de eerste zorg is hij met spoed per ambulance in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Van de andere twee inzittenden zal in het ziekenhuis van beide bloed worden afgenomen, omdat nog niet duidelijk was wie van de twee de bestuurder van de auto was. Het vermoeden bestond dat er alcohol in het spel aanwezig was.

Door het ongeval was de Westelijke Randweg – N208 in zuidelijke richting geruime tijd afgesloten voor het verkeer. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.