Man loop flinke brandwonden op bij autobrand op autosloperij in Vijfhuizen

 

Vijfhuizen – Een man heeft woensdagavond flinke brandwonden opgelopen bij een autobrand op een industriegebied aan de Krukas in Vijfhuizen. Rond half tien was de man bezig om van een sloopauto de benzinetank leeg te halen. Dat deed hij door middel van een gat te boren onderin de tank. Daar is vermoedelijk een vonk vrijgekomen, waarna de brandstof vlam vatte. De man kreeg daarbij ook de brandende brandstof over zich heen.

De auto stond al snel geheel in de brand. Vanaf de omgeving waren flinke zwarte rookwolken te zien. De brandweer rukte met groot materiaal uit naar de autosloperij.

Brandweerlieden zijn direct begonnen met het blussen van de brand. Het slachtoffer is in afwachting van de ambulance door de brandweer met water gekoeld. Ambulancebroeders hebben de man vervolgens aan zijn verwondingen behandeld. Na de eerste hulp is hij per ambulance met spoed overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk.

De brandweer had de brand snel onder controle en is nog enige tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden.