Man zwaargewond bij schietpartij in Waarderpolder Haarlem

 

Haarlem – Een man is woensdagavond ernstig gewond geraakt bij een schietpartij in de Waarderpolder in Haarlem. Rond tien uur vond het schietincident aan de Palletweg plaats. Meerder hulpdiensten, waaronder het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam, kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend.

Direct werd door de politie in de omgeving gezocht naar de verdachte. Daarbij werd onder meer een politiehelikopter ingezet. De politie wist uiteindelijk een persoon aan te houden.

Na de eerste zorg is het ernstig gewonde slachtoffer met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Omdat het niet duidelijk was of er zich nog personen bevonden in een nabijgelegen pand is het arrestatieteam (AT) van de politie ter plaatse gekomen om het pand te doorzoeken. Hier werd uiteindelijk niemand meer in aangetroffen.

Nadat de situatie veilig was, is de Forensische Opsporing gestart met een sporenonderzoek. Ook op enkele andere locaties in Haarlem, waaronder bij de Raambrug, zijn politiehonden opzoek gegaan naar voorwerpen die mogelijk gebruikt zijn bij de schietpartij.

De politie laat weten meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten en zet het onderzoek voort.