Drie personen op scooter aangehouden na achtervolging door politie

 

Haarlem – De politie heeft vrijdagavond na een achtervolging drie personen aangehouden. Rond 21:45 uur wilde sloeg een scooterrijder, met twee passagiers achterop, bij een verkeerscontrole op de vlucht. De scooterrijder negeerde het stopteken van de politie en deed er alles aan om te ontkomen. De politie zette direct de achtervolging in en reed met meerdere eenheden achter de scooter aan.

In het Van Leeuwenhoekpark kwamen de scooterrijder en een politieauto met elkaar in botsing. De drie opzittenden van de scooter kwamen daarbij ten val.

Zij konden direct door agenten in de boeien geslagen worden. Vervolgens zijn zij alle drie afzonderlijk overgebracht naar het politiebureau. Een ambulance is naar het politiebureau gekomen om de drie personen op verwondingen na te kijken.

Omdat er een politieauto bij de botsing betrokken was is de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.