Motorrijder overleden na botsing tegen bushokje in Haarlem

 

Haarlem – Een motorrijder is overleden nadat hij woensdagavond met zijn motor tegen een bushokje was aangereden. Rond half acht reed de 31-jarige man uit Haarlem over de Groningenlaan toen hij ter hoogte van de Frieslandlaan met zijn motor op het fietspad kwam en enkele meters verder met hoge snelheid tegen een bushokje aanreed. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen in actie om hulp te verlenen.

Hulpverleners zijn bij aankomst direct begonnen met het reanimeren van het slachtoffer. Na de eerste zorg is het slachtoffer, terwijl hij nog gereanimeerd werd, per brancard in de ambulance gelegd. De ambulance is even later met het slachtoffer vertrokken. De politie maakte donderdagochtend bekend dat het slachtoffer later aan zijn verwondingen is overleden.

Volgens ooggetuigen raakte de motorrijder op het fietspad doordat hij moest uitwijken voor een auto voor hem. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.

Door het ongeval was de Groningenlaan tussen de Albert Schweitzerlaan en de Korenburgerweg lange tijd afgesloten voor al het verkeer.