Traumahelikopter naar Zandvoort vanwege woningbrand in winkelstraat

 

Zandvoort – De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag groots uitgerukt naar de Kerkstraat in Zandvoort. Rond kwart over drie werd de brand in een bovenwoning in de winkelstraat ontdekt. Volgens de melder was er ook nog een persoon in de woning aanwezig waardoor de brandweer opschaalde naar middelbrand en ook een traumahelikopter richting de badplaats vloog.

In de bovenwoning was in de meterkast brand ontstaan. Bij aankomst van de brandweer had het vuur via de trap al bijna een andere woning bereikt. Door snel ingrijpen wist de brandweer te voorkomen dat het vuur oversloeg.

Door de korte, maar hevige brand, was een gasleiding gesmolten. De brandweer heeft het gas wat uit de leiding kwam en direct vlam vatte gecontroleerd laten branden tot Liander het gas bij de woning afgesloten had.

Uiteindelijk bleek de persoon die in de woning gezien werd, al op tijd via een andere kant naar buiten te zijn gekomen. Niemand anders raakte gewond.

Door het incident was de winkelstraat geruime tijd afgesloten voor al het winkelende publiek.