Automobilist rijdt agent aan, politie lost waarschuwingsschot

 

Haarlem – De politie heeft vrijdagmiddag op de Engelandlaan een waarschuwingsschot gelost, nadat een automobilist een agent aanreed en op de vlucht sloeg. Rond 16:20 uur wilde de politie de inzittenden van een auto controleren, op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De automobilist wilde wegrijden en reed daarbij een agent aan.

De automobilist werd daarna door agenten klemgereden. Toen de verdachte er te voet vandoor wilde gaan, heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. De automobilist kon daarna worden aangehouden.

De aangereden agent raakte door de aanrijding gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. Na behandeling in het ziekenhuis kon de agent weer naar het politiebureau. De agent liep enkele blauwe plekken en hechtingen op.

In totaal heeft de politie twee personen aangehouden.

Op de parkeerplaats naast een flat bij de Engelandlaan, waar het incident plaatsvond, heeft de politie sporenonderzoek verricht.