Boer gewond door redden van koeien bij brand op boerderij

 

Haarlem – Op een boerderij aan de Zuid Schlalkwijkerweg is zondagmiddag brand ontstaan. Rond half vijf werd de brand opgemerkt, waarna direct de hulpdiensten werden gealarmeerd. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand, waarop meerdere brandweereenheden gealarmeerd werden.

Vanaf het moment dat de brand ontdekt werd, is de boer is direct begonnen om zijn koeien in veiligheid te brengen. De man ademende daarbij dermate veel rook in, dat hij later voor behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis is overgebracht.

De brandweer had de nodige moeite om de brand te blussen. Uiteindelijk raakte geen van de dieren gewond. Een kalf wist nog te ontsnappen van de boerderij, maar kon door agenten weer worden teruggedreven.

De brand ontstond in een ruimte waar een melkinstallatie staat. De boerderij liep door de brand veel schade op.