Brand bij garageboxen aan de Surinameweg

 

Haarlem – De brandweer is zondagmiddag groots uitgerukt naar de Surinameweg in Haarlem. Om even over half vijf kwam de melding binnen dat er brand zou woeden bij de garageboxen naast het pand van kringloopwinkel Snuffelmug. De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand waarop meerdere brandweervoertuigen richting de brand gingen.

Bij aankomst bleek in een afgesloten ruimte onder meer een bankstel in de brand te staan. De brandweer had nog de nodige moeite om de brand te bereiken, omdat de ruimte met houten schotten afgeschermd was om ongewenste bezoekers tegen te houden.

Politieagenten hadden de omgeving van het pand omsingeld om eventuele verdachte personen te signaleren. De kans bestond namelijk dat de brand aangestoken was.

Uiteindelijk wist de brandweer de brand snel te blussen en hoefde bovengelegen woningen niet ontruimd te worden. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.