Jongetje gewond bij aanrijding met auto in Hoofddorp

 

Hoofddorp – Een jongetje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Hoofddorp. Rond kwart over vier stak het jongetje de IJweg ter hoogte van de Woldenburg over, maar kwam daarbij in botsing met een auto. Diverse hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter uit Rotterdam, werden opgeroepen om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben het jongetje eerste hulp verleend. Na de eerste zorg is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De gealarmeerde traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet meer ter plaatse te komen.

Twee kinderen die het ongeval hadden zien gebeuren, hebben van de politie een traumabeertje gekregen vanwege de schrik.

Door het ongeval was de IJweg vanaf het Leenderbos in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.