Kindje gewond door aanrijding tijdens lopen Sint Maarten in winkelstraat Heemstede

 

Heemstede – Een kindje is zaterdagavond gewond geraakt tijdens het lopen van Sint Maarten. Rond half zeven liep het jongetje met zijn lampion over de Binnenweg, een winkelstraat in Heemstede, toen hij plots overstak. Een scooterrijder kon het jongetje niet meer ontwijken en reed hem aan. Diverse hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen in actie om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben het jongetje eerste hulp verleend. De traumahelikopter vloog enkele rondjes boven het incident, maar hoefde uiteindelijk niet te landen. Het jongetje is na de eerste zorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens het incident liepen veel kinderen met hun lampion door de winkelstraat. Enkele reageerde erg geschrokken en liepen snel door.

De scooterrijder kwam er met de schrik van af.