Twee ongevallen door flinke hagelbui op A4 bij Nieuw-Vennep

 

Nieuw-Vennep – Op de A4 bij Nieuw-Vennep zijn in beide richtingen zondagmiddag rond hetzelfde tijdstip twee ongevallen gebeurd. In de richting van Den-Haag raakte een auto van de weg en sloeg over de kop. In de richting van Amsterdam raakte een auto in de slip. Deze auto kwam vervolgens in botsing met twee andere auto’s. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen in actie om hulp te verlenen.

De bestuurder die met zijn auto over de kop sloeg is door ambulancebroeders en het Mobiel Medisch Team aan zijn verwondingen behandeld. Na de eerste zorg is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij het andere ongeval, in de richting van Amsterdam, kwamen alle inzittenden van de drie auto’s er met de schrik van af. Wel liepen alle drie de auto’s blikschade op en moesten worden weggesleept.

Tijdens het ongeval vond er een flinke hagelbui plaats waardoor de weg glad werd. Vermoedelijk is dit van beide ongevallen de oorzaak van het ongeval.

Tijdens het ongeval waren meerdere rijstroken met een rood kruis afgekruist. Vier automobilisten negeerde dit rode kruis en zullen later een bekeuring op de deurmat kunnen verwachten.

Door de twee ongevallen ontstond in beide richtingen een flinke file.