Verkeersopstopping door ongeval tussen vrachtwagen en auto in Hoofddorp

 

Hoofddorp – Een automobilist is zondagmiddag met haar auto tegen een vrachtwagen aangereden. Het ongeval vond rond twee uur plaats op de Hoeksteen in Hoofddorp. De vrouw vloog met haar auto uit de bocht en kwam daarna tegen een vrachtwagen aan. Ondanks de flinke klap raakte de vrouw niet gewond.

Wel ontstond er door het ongeval een flinke verkeersopstopping. Verkeer dat vanuit Schiphol kwam en via de Hoeksteen naar Hoofddorp wilde rijden, kon het ongeval niet passeren.

Door de klap raakte het remsysteem van de vrachtwagen beschadigd waardoor de remmen van de vrachtwagen geblokkeerd bleven. Een bergingsbedrijf is later in de middag ter plaatse gekomen om het systeem te repareren. Tot die tijd kon de vrachtwagen geen kant op en was de weg afgesloten voor het verkeer.

De flink beschadigde auto is door een sleepwagen weggesleept.