Voetganger aangereden door scooter in Zwanenburg

 

Zwanenburg – Een voetganger is woensdag aan het einde van de middag gewond geraakt bij een aanrijding in Zwanenburg. Het ongeval vond rond kwart over vijf plaats op de Zwanenburgerdijk, ter hoogte van de Dennenlaan. De scooterrijder kwam op de kruising in botsing met de voetganger. De oudere man kwam daardoor ten val en raakte gewond.

Gezien de ernst van de verwondingen werd ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer aan zijn verwondingen behandeld. Het Mobiel Medisch Team kwam per auto ter plaatse waarna de arts de ambulancebroeders heeft bijgestaan.

Ook de scooterrijder kwam door de aanrijding ten val. Hij is in de ambulance nagekeken maar kon na behandeling de ambulance weer uitstappen.

De voetganger is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.