Zeeweg tijdelijk afgesloten na aanrijding met hert in Overveen

 

Overveen – Een automobilist is zondagavond hard in botsing gekomen met een hert. Rond zeven uur reed de automobilist over de Zeeweg – N200 in de richting van Bloemendaal aan Zee. Ter hoogte van camping De Lakens kwam de automobilist in botsing met een hert. De klap was zo hard, dat de auto pas een stuk verderop in tegengestelde richting tot stilstand kwam. Het hert was op slag dood.

Door de hevige klap lagen er op het wegdek en in de berm delen van het hert. De brandweer is ter plaatse gekomen om het wegdek schoon te spuiten.

Politieagenten hebben met een schep ingewanden van het hert uit de berm gevist, om te voorkomen dat vossen later in de nacht hier opzoek gaan naar voedsel en er mogelijk opnieuw aanrijdingen plaatsvinden.

Door het incident was de Zeeweg in de richting van Bloemendaal aan Zee enige tijd afgesloten voor het verkeer.