Bewoner en agent onwel door CO vergiftiging in woning Haarlem

 

Haarlem – Een bewoner is zaterdagavond onwel geworden door een CO vergiftiging. Hij wist nog op tijd de hulpdiensten de alarmeren. Toegesnelde agenten, die op dat moment toevallig om de hoek reden, gingen de woning binnen. Al snel merkte zei dat er iets niet in de haak was, waarop zij voor hun eigen veiligheid de woning weer verlieten.

Brandweerlieden zijn vervolgens met zuurstofmaskers de woning binnen gegaan. Daar troffen zij de bewoner aan en hebben hem naar buiten getild. Ambulancebroeders hebben zich vervolgens over hem ontfermt.

Omdat op dat moment nog niet duidelijk was wat de oorzaak precies was, hebben agenten de omgeving ruim afgezet. De Westergracht werd voor al het verkeer in beide richtingen afgesloten.

Na onderzoek van de brandweer, bleek dat de koolstofmonoxide werd veroorzaakt door een oude geiser. Brandweerlieden hebben de geiser uitgeschakeld en de woning gelucht.

Na controle door de ambulancebroeders hoefde zowel de bewoner als de agent niet mee naar het ziekenhuis. Volgens de politie had de bewoner niet veel later uit zijn woning gehaald moeten worden, anders waren de gevolgen een stuk ernstiger geweest.