Brand in Monkey Bar op tijd ontdekt dankzij rookmelders van bovengelegen hotel in Haarlem centrum

 

Haarlem – In de binnenstad van Haarlem is zondagavond een brand op tijd in de kiem weten te smoren. Om even voor half negen ging bij een hotel aan de Korte Veerstraat het brandalarm af waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. In eerste instantie werd vermoed dat de brand zich op een van de hotelkamers zou bevinden, waarop de brandweer de deur van de hotelkamer heeft geforceerd.

Eenmaal op de hotelkamer binnengekomen, was er geen brand te zien. Na enige tijd zag een omstander buiten een rode gloed achter de ramen bij een horecagelegenheid onder het hotel. In het halletje bij Monkey Bar was een terras-heater tegen een rolgordijn aangekomen. Het rolgordijn is vervolgens in de brand gevlogen.

De brandweer heeft de deur geforceerd om het pand binnen te komen en was er nog op tijd bij om de beginnende brand te blussen. Ondanks dat liep het pand wel flinke schade op. De verzekering is later op de avond langs gekomen om de schade op te nemen.

Zowel de horeca-eigenaar als de medewerkers van het hotel waren blij dat de brand niet midden in de nacht was ontstaan en daardoor waarschijnlijk een stuk later was opgemerkt, met alle gevolgen van dien.