Automobilist zorgt voor veel schade bij ongeval op Europaweg

 

Haarlem – De bestuurder van een auto heeft donderdagavond voor veel schade gezorgd bij een ongeval. Rond elf uur reed de man over de Europaweg en wilde vermoedelijk afslaan naar de Italielaan. Hij reed daarbij een verkeerspaal omver, botste tegen een andere verkeerspaal aan en kwam uiteindelijk op de tegengestelde rijbaan horizontaal tot stilstand.

Ambulance, brandweer en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ondanks de flinke klap, raakte de bestuurder niet gewond. Na controle door de ambulancebroeders hoefde hij niet mee naar het ziekenhuis.

Wel was de schade groot. Een bergingswagen heeft de auto in de loop van de avond weggesleept. Het aangereden straatmeubilair is van de rijbaan gehaald en zal later gerepareerd moeten worden.

Door het ongeval was de Europaweg in de richting van Heemstede tussen de Belgielaan en de Italielaan afgesloten voor het verkeer.