Brandweer redt aalscholver met klem om nek uit het water in Vijfhuizen

 

Vijfhuizen – De brandweer heeft vrijdag aan het einde van de middag een aalscholver uit het water gered. Voorbijgangers hadden de vogel in een park langs de Spieringweg in Vijfhuizen gezien, en zagen daarbij dat er iets om zijn nek hing. De voorbijgangers waarschuwde vervolgens de dierenambulance. Die constateerde dat er een grote klem om de nek van de vogel was komen te zitten.

Om de vogel uit het water te kunnen halen, werd de hulp van de brandweerduikers ingeschakeld. Brandweerlieden zijn het water ingegaan en hebben met een groot schepnet de vogel proberen te vangen. De vogel gaf zich niet direct gewonnen, maar na enige tijd zat de vogel in het schepnet.

Eenmaal uit het water hebben brandweerlieden de klem van de vogel af proberen te halen. Dit ging nog met de nodige moeite omdat de kracht die op de klem stond groot was. Na enige tijd kon de vogel uit zijn benarde positie bevrijdt worden.

De vogel is door de dierenambulance meegenomen en zal aan zijn verwondingen behandeld worden. De klem betrof een klem om muskusratten te vangen, deze worden onder water in de holen van een muskusrat geplaatst.