Hond gered bij woningbrand aan de Ramplaan

 

Haarlem – In een woning is aan de Ramplaan is vrijdag aan het begin van de avond brand ontstaan. Om even voor half zeven was de bewoner aan het koken, toen hij tegelijkertijd gebeld werd. De man was hierdoor even afgeleid en bij terugkomst in de keuken bleek de vlam in de pan te zijn geslagen. De bewoner heeft nog geprobeerd om het vuur met water te blussen, maar dat lukte niet.

De brandweer kwam ter plaatse om de keukenbrand te blussen. In alle paniek had de man de deur achter zich dichtgetrokken, terwijl de sleutels nog in de woning lagen. De brandweer heeft een deur moeten forceren om binnen te kunnen komen.

Ook de hond van de bewoner was nog in de woning aanwezig. Brandweerlieden hebben de hond snel naar buiten weten te krijgen.

Zowel de bewoner als de hond zijn door de (dieren)ambulance nagekeken wegens rookinhalatie.

Door het incident was de Ramplaan afgesloten voor het verkeer.