Leerling maakt schakelfout en veroorzaakt kop-staartbotsing; rij-instructeur gewond

 

Haarlemmerliede – Op het Rottepolderplein zijn zondagmiddag drie auto’s met elkaar in botsing gekomen. Rond half twee reed een lesauto vanaf de A9 de afslag op naar de A200. De jongen wilde de versnelling daarbij z’n 3 zetten, maar zette deze per ongeluk in z’n 1. Bij het oplaten komen van de koppeling remde de auto hierdoor abrupt af.

De twee auto’s erachter zagen dit niet aankomen en konden hierdoor niet meer op tijd remmen. Drie ambulances, de brandweer en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Alle inzittenden, waaronder een klein kind, zijn door de ambulancebroeders nagekeken.

De rij-instructeur raakte door de klap gewond en moest voor verdere zorg worden overgebracht naar het ziekenhuis. De andere inzittenden kwamen er met de schrik van af.

De leerling is door de politie thuis gebracht.