Trappenhuis parkeergarage Raaks afgesloten wegens vallende stenen

 

Haarlem – De gemeente heeft zaterdagochtend het trappenhuis van de Raaks parkeergarage afgesloten door een onveilige situatie. De tegels rondom de lift op de begane grond aan het Hortusplein laten los. Een aannemer is ter plekke om de situatie veilig te stellen. De aannemer verwijdert de losse tegels momenteel.

Het hoofdtrappenhuis van -1 naar de uitgang aan Hortusplein blijft voorlopig gesloten. Dit is gecommuniceerd via pamfletten in het trappenhuis en de lift.

De parkeergarage is open. Bezoekers kunnen de garage betreden en/of verlaten door via de afgezette rijbaan naar binnen te gaan. Om dit in goede banen te leiden zijn er meerdere verkeersregelaars aanwezig en is er tijdelijk maar een van de twee inritten actief om zo een veilige wandelroute te creƫren.

Naar verwachting kan aan het eind van de middag de garage weer volledig in gebruik worden genomen. Het is nog niet bekend waardoor de tegels loslaten. De gemeente onderzoekt de mogelijke oorzaak.