Automobilist aangehouden na veroorzaken van botsing onder invloed van alcohol

 

Haarlem – Een automobilist is zondag aan het begin van de avond aangehouden na een ongeval. Rond kwart voor zeven kwamen twee auto’s op de Schipholweg met elkaar in botsing. Bij het verwisselen van rijstrook zag een de bestuurder een andere auto over het hoofd, waarna de botsing ontstond.

Politieagenten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De bestuurder van de achterste auto, een jonge man, bleek na een alcoholtest onder invloed van alcohol te zijn. Ook bleek hij in en naast zijn auto te hebben overgegeven. De sporen daarvan waren nog op het voorruit en dashboard te zien.

Politieagenten hebben hem met een politiebusje opgehaald en overgebracht naar het politiebureau. Daar zal onderzocht worden wat zijn alcoholpromillage is geweest.

De bestuurder van de andere auto kwam er met de schrik vanaf. Een bergingswagen heeft de twee beschadigde wagens weggesleept.