Automobilist rijdt brandkraan omver en gaat er vandoor

 

Haarlem – Een automobilist heeft zondagmiddag een brandkraan omver gereden. Rond kwart over vier merkte een buurtbewoner dat een puincontainer aan het Spijkerboorpad in de brand stond. De gealarmeerde brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Om de brand volledig te kunnen blussen moest de brandweerwagen met extra water uit een ondergrondse brandkraan gevuld worden. Niet veel later riepen omwonende dat er een automobilist tegen de brandkraan was aangereden.

Het water spoot vervolgens enkele meters hoog de lucht in. Een brandweerman heeft onder de waterfontein de brandkraan dicht weten te draaien waarna het water langzaamaan stopte.

Volgens omwonende zou het om een lichtkleurige BMW zijn gegaan. De automobilist is na het voorval snel weggereden.