Brand bij tandheelkundig centrum bij toeval op tijd ontdekt

 

Haarlem – Bij een tandheelkundig centrum aan de Waddenstraat is donderdagavond brand uitgebroken. De brand ontstond door kortsluiting in de vaatwasser. De brand werd rond kwart voor zeven ontdekt door medewerkers die bij toeval vandaag nog extra lang aanwezig waren. De medewerkers roken een brandlucht en zagen vervolgens dat er grote vlammen achter de vaatwasser vandaan kwamen.

Terwijl de brandweer gealarmeerd werd, is er nog een poging gedaan om de brand te blussen. Niet veel later stond het gebouw al vol met rook en moesten de medewerkers het pand verlaten. De brandweer heeft de brand vervolgens volledig geblust.

Doordat het pand vol met rook kwam te staan, is een tweede brandweerwagen ter plaatse gekomen. Met een grote overdrukventilator is de rook grotendeels uit het pand geblazen.

Een medewerker sprak van erg veel geluk. Normaal gesproken zou iedereen om dat tijdstip al weg zijn geweest en had de brand zich flink uit kunnen bereiden voordat deze ontdekt werd. Het tandheelkundig centrum zou namelijk alleen over een inbraakalarm beschikken, maar geen brandalarm. Door de extra overwerkavond zijn veel problemen en schade bespaard gebleven.