Valse melding over schietpartij leidt naar hennepplantage in woning

 

Haarlem – De hulpdiensten zijn dinsdagmiddag massaal in actie gekomen na de melding van een schietpartij. Rond kwart over drie kwam er bij de politie een melding binnen dat er in een woning aan de A.C. Krusemanstraat schoten waren gehoord. Veel politieagenten, twee ambulances een een traumahelikopter werden vervolgens naar het adres gestuurd.

Eenmaal in de straat aangekomen trof de politie buiten op straat niemand aan en waren er geen slachtoffers te vinden. De mogelijkheid bestond dat de schutter en het mogelijke slachtoffer nog binnen in de woning aanwezig waren. Agenten hebben de omgeving daarop ruim afgezet en in kogelwerende vesten positie genomen.

Na enige tijd werd duidelijk dat er geen sprake was van een schietpartij. In de woning werd wel een hennepplantage aangetroffen. De politie heeft drie personen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Mogelijk is de melding bewust vals doorgegeven om de politie op het spoor van de hennepplantage te zetten.