Vuurwapen en mes in beslag genomen na bedreiging aan Leidsevaart in Haarlem

 

Haarlem – De politie heeft zaterdagavond een vuurwapen en een mes in beslag genomen. Rond half tien vond een bedreiging plaats in de omgeving plaats van het Shell tankstation aan de Leidsevaart. De politie is met meerdere eenheden opzoek gegaan naar twee verdachten. Minstens een persoon werd door agenten in kogelwerende vesten aangehouden.

Na verloop van tijd kwam een buurtbewoner aangefietst naar het Leidseplein waar agenten stonden. Hij had in zijn fietsmand een -mogelijk nep- vuurwapen liggen. De man zag dat dit vuurwapen door iemand werd weggegooid waarna de persoon weg is gerend. De man is vervolgens, met het vuurwapen in zijn fietsmand, in de buurt opzoek gegaan naar de agenten om het wapen af te geven.

Met een politiehond is in de omgeving van het Leidseplein gezocht naar andere voorwerpen. Daar werd nog een groot mes aangetroffen. Ook dit voorwerpen is door de politie in beslag genomen.

Op dit moment is de politie in de omgeving nog bezig met onderzoek en opzoek naar de 2e verdachte. Een buurtbewoner heeft de tweede verdachte zojuist gezien en is met deze informatie naar de politie toegegaan. Agenten zijn nu druk bezig om deze verdachte te vinden.