Weer auto in de brand in Haarlem

 

Haarlem – Een geparkeerde auto aan de Engelandlaan is zondagavond in de brand gevlogen. Rond kwart voor een werd de brandende auto ontdekt, waarop de hulpdiensten gealarmeerd werden. De brandweer is bij aankomst direct begonnen met het blussen van de brand.

Een auto die er naast geparkeerd stond liep ook schade op. Nadat de brand geblust is hebben politieagenten de omgeving van de auto afgezet met lint. De politie zal later vandaag onderzoek doen en eventuele sporen veilig stellen.

De laatste weken gaan er in Haarlem vaker auto’s in vlammen op. Exact een week geleden vatte in de nacht van zondag op maandag een auto aan de Da Costastraat vlam. Doordat deze brand op tijd werd opgemerkt door een buurtbewoner, kon worden voorkomen dat deze auto geheel uitbrandde.

Op 13 februari ontstond er in een busje aan de Albert Schweitzerlaan brand. Het vuur sloeg daar over naar twee auto’s die ernaast stonden. Drie voertuigen raakte verwoest door de brand, een vierde auto liep schade op door de hitte.

Twee dagen later, in de nacht van woensdag op donderdag, gingen er onder het Keggeviaduct twee auto’s in vlammen op.

De politie zal een onderzoek instellen.