Auto met vier inzittenden botst tegen tractor in Hillegom

 

Hillegom – Een auto met daarin vier jongeren is dinsdag aan het begin van de avond in botsing gekomen met een tractor. Om even over half zeven reden zij over de Noorder Leidsevaart, toen vanuit tegengestelde richting een tractor kwam. De jongens verklaarde dat de remmen van de auto niet goed werkte, waardoor zij in botsing kwamen met de tractor.

Door de aanrijding kwam de auto met een flinke klap dwars op de weg te staan. Ambulance en politie hadden de nodige moeite om het ongeval te vinden, omdat het ongeval in eerste instantie werd gemeld op de Leidsevaart in Vogelenzang.

Politieagenten konden daar niets vinden en moesten vanwege wegwerkzaamheden een stuk omrijden om uiteindelijk bij het ongeval te komen. Daar troffen zij de vier inzittenden op straat aan. Een van de jongens raakte door de klap gewond.

Na de eerste zorg door de ambulancebroeders is hij voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis. De andere jongens kwamen er met de schrik van af. Wel is hun geadviseerd, gezien de flinke klap, om bij de huisarts langs te gaan als zij later nog last krijgen.

Door het ongeval was de Noorder Leidsevaart in beide richtingen tijdelijk afgesloten. Een bergingswagen heeft de beschadigde auto weggesleept. De tractor kon nog wel verder rijden.