Busje slaat over de kop op Zeeweg in Overveen, auto rijdt door

 

Overveen – De bestuurder van een busje is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Zeeweg in Overveen. Om even over drie uur reed de man vanuit Bloemendaal aan Zee in de richting van Overveen. Volgens ooggetuigen had de bestuurder mot met een andere automobilist, waarna het busje werd afgesneden. Het busje raakte vervolgens de middenberm, sloeg over de kop en kwam op de tegengestelde rijbaan terecht.

Ambulance, brandweer en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Omstanders boden eerste hulp en hielpen de bestuurder uit het busje te komen. Het slachtoffer is daarna door ambulancebroeders opgevangen. Na de eerste hulp is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

Volgens ooggetuigen zou de andere auto na het ongeval door zijn gereden. De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgeschreven.

Door het ongeval was de Zeeweg – N200 tijdelijk in beide richtingen afgesloten voor het ongeval. Even later kon het verkeer vanuit Bloemendaal aan Zee weer via de Zeeweg richting Overveen rijden.

Een bergingswagen heeft het flink beschadigde busje weggesleept.