Scooterrijders gewond bij botsing met auto op Rijksstraatweg in Haarlem-Noord

 

Haarlem – Twee scooterrijders zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een auto. Om even over half vijf reed de snorscooter met daarop twee opzittenden in tegengestelde richting over het fietspad langs de Rijksstraatweg. Een automobiliste die vanuit de Jan Campertstraat de Rijksstraatweg op wilde rijden, verwachtte geen verkeer van rechts en zag de scooterrijder daardoor over het hoofd. Een botsing was het gevolg, waarbij de twee opzittenden van de scooter ten val kwamen.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Beide slachtoffers raakte door de val gewond. Ambulancebroeders hebben de twee eerste hulp verleend en daarna voor verdere zorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Omdat de scooterrijder in tegengestelde richting over het fietspad reed, heeft de politie de situatie vastgelegd. Mogelijk wordt er een proces-verbaal opgemaakt vanwege gevaarlijk rijgedrag.