Zwemmer door brandweer uit Toolenburgplas gered in Hoofddorp

 

Hoofddorp – Een zwemmer is donderdag aan het begin van de avond uit het water gered. De man wilde om even voor zes uur de Toolenburgplas overzwemmen. In het midden van het water, zo’n 300 meter van de kant, kreeg de man plotseling kramp. Hij begon daarop hard om hulp te roepen. Mensen aan de kant van het water hoorde de man schreeuwen en sloegen alarm.

Twee ambulances, de brandweer, politie en een traumahelikopter kwamen in actie om hulp te verlenen. Een omstander heeft geprobeerd om naar de man te zwemmen, maar gezien de afstand koos hij ervoor om terug naar de kant te zwemmen.

De man is uiteindelijk door de brandweer uit het water gehaald en overgedragen aan de ambulancebroeders.

Wat de toestand van het slachtoffer is wist een voorlichter van de Veiligheidsregio aan het begin van de avond nog niet te vertellen. De gealarmeerde traumahelikopter hoefde niet ter plaatse te komen.