Fietser flink gewond na frontale botsing met wielrenner in duinen Zandvoort

 

Zandvoort – Een fietser is woensdagmiddag flink gewond geraakt bij een botsing met een wielrenner. Een groepje wielrenners en een fietser reden rond half vijf over het fietspad in de duinen tussen Zandvoort en Noordwijk, toen de twee frontaal met elkaar in botsing kwamen. Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

De fietser raakte door de aanrijding flink gewond. Na de eerste zorg is hij per ambulance overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam. Bij het wegrijden kwam de ambulance nog vast te zitten in het zand. Agenten en omstanders hebben de ambulance uit het zand geduwd.

De wielrenner kwam er met wat schrammen vanaf. Hij is met de politie meegegaan naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.

Gezien het mogelijk ernstige letsel van de fietser is de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.