Paard zoekt verkoeling in sloot, langdurige reddingsactie om paard eruit te krijgen

 

Haarlem – Brandweerlieden hebben zaterdagmiddag veel moeite gehad om een paard uit een sloot te krijgen. Rond drie uur merkte een kind op dat er een paard in de sloot langs de Zuid-Schalkwijkerweg verkoeling had gezocht. Hij waarschuwde de eigenaar van het paard, die vervolgens de hulp van de brandweer inschakelden om het dier weer uit de sloot te krijgen.

Brandweerlieden zijn vervolgens aan de slag gegaan om samen met de eigenaar het paard uit de sloot te krijgen. Omdat het lastig was om het paard goed te kunnen bereiken, werd de hulp ingeschakeld van de duikers van de brandweer. Zij zijn vervolgens de sloot in gegaan en hebben het dier met touwen en slangen vastgemaakt.

Inmiddels was het paard zo ver in de modder weggezakt, dat had veel moeite had om eruit te komen. Na veel getrek en het paard aangemoedigd te hebben, stond het paard na ruim anderhalf uur later pas weer op zijn poten. Het paard was duidelijk zichtbaar vermoeid, maar kon na even te zijn bijgekomen weer met de eigenaar meelopen.

De reddingsactie trok veel bekijks van fietsers die toevallig langsfietste.