Brandweer redt kat uit brandende zon op dak van woning in Vogelenzang

 

Vogelenzang – Een jonge kat heeft maandagmiddag enkele uren in de brandende zon op het dak van een woning vastgezeten. De kat was eerder op de dag op het dak geklommen, maar durfde er niet meer vanaf te komen. Na enige tijd begon het beestje te miauwen en trok daarmee de aandacht van de buurtbewoners. Geprobeerd werd om de kat met brokjes en een bakje water naar beneden te lokken, maar dat had geen succes.

Uiteindelijk werd de hulp van de brandweer ingeschakeld. Een brandweerman is in het bakje van de ladderwagen naar de schoorsteen toegegaan, waar de kat zich inmiddels had verstopt. Lang duurde het niet voordat de kat zich liet pakken. Na even gesnuffeld te hebben aan de handschoen van de brandweerman, kon de brandweerman de kat vastpakken en mee naar beneden nemen.

Daar werd de kat aan de eigenaresse gegeven en mee naar binnen genomen om tot rust te kunnen komen.