Fietser gewond bij aanrijding met bus op Houtplein in centrum Haarlem

 

Haarlem – Een oudere man is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een bus. Rond vijf uur reed de man met zijn elektrische fiets over het Houtplein toen hij ter hoogte van de Tempeliersstraat in botsing kwam met een bus. De man kwam daarbij hard ten val.

Het slachtoffer werd binnen in een gebouw opgevangen in afwachting van de ambulance. Ambulancebroeders hebben het slachtoffer aan zijn verwondingen verzorgd. Na de hulp is het slachtoffer met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Door het ongeval kon het busverkeer niet meer over het Houtplein rijden. Dit zorgde voor een flinke vertraging.

Omwonenden lieten weten dat het hier vaker mis gaat. Het zou een druk kruispunt zijn met veel busverkeer. Omwonenden vrezen dat het een keer echt goed mis gaat voordat er pas wat aan de situatie wordt gedaan. Tot op heden zouden de slachtoffers er steeds met lichte verwondingen vanaf zijn gekomen.

De fiets van het slachtoffer is met een politiebusje meegenomen.